Zajistíme Vám dobré jídlo již hotové, také již připravené na pečení, grilování. Připravíme Vám třeba výborný guláš. Dodáme vám pivo, víno, nealkoholické nápoje, sladkosti a chlebíčky, jednohubky pro Vaše akce, rodinné a firemní setkání, oslavy jubileí, zábavu (kulturní vystoupení, hudbu...)
maso, masné výrobkyHotová jídla, omáčky a polévkySaláty, koření, studené omáčkypivo, víno, kořalka, nealkoVýrobky studené kuchynědorty, zákusky, šlehačkové, krémovéÚklid, servírování, hygiena, dřevo na topenípůjčovna, grily, stáčecí zařízení, nábytekpersonální zajištění akcí, kuchař, číšník, úklidová službazpěv, hudba, kultura, foto
Hlavní stranaKdo pokrmy připravuje?Kde sídlímeKontaktní údajeObjednávkyObchodní podmínky
O marinování masAktuální nabídka marinád a kořenících směsíVepřová masa marinovanáHovězí masa marinovanáDrůbeží masa marinovaná

Hledáme brigádnici pro zadávání dat

Akce PIVO

Pardubický SVĚTLÝ LEŽÁK


Pivo s vyšším obsahem alkoholu 5,0% obj

cena za 0,5 litru = 14,- Kč

pište svůj požadavek zde>>

zapůjčení stáčecího zařízení zdarma

Cena při odběru nejméně 1 ks sud 30 litrů


Pro sdělení vašich dalších požadavků využijte také

formulář

Masa a marinády - o něco o marinování
Pardubice, Hradec Králové, Chrudim Heřmanův Městec, Přelouč



Marinády, které používáme pro marinování mas:

  1. Marináda s rozmarýnem a česnekem
    Hodí se pro:
    • hovězí, jehněčí, telecí, vepřové, kuřecí a krůtí maso
  2. Citronová marináda s oreganem
    Hodí se pro:
    • jehněčí, telecí, vepřové, kuřecí, krůtí maso a rybí maso
  3. Kořeněná marináda se zázvorovým jogurtem
    Hodí se pro:
    • hovězí, jehněčí, telecí, vepřové, kuřecí, krůtí maso a rybí mas
  4. Klasická čínská marináda
    Hodí se pro:
    • hovězí, vepřové, kuřecí, kachní nebo rybí maso
  5. Marináda s koprem, křenem a černým pepřem
    Hodí se pro:
    • hovězí nebo rybí maso
  6. Dijonská marináda
    Hodí se pro:
    • jehněčí, vepřové, hovězí, telecí, kuřecí nebo bílé rybí maso

Kořenící směsi z bylinek a koření:

  1. Sladká pikantní kořenící směs
    Hodí se pro:
    • jehněčí, vepřové, hovězí, telecí nebo kuřecí maso
  2. Cajunská směs
    Hodí se pro:
    • hovězí, jehněčí, telecí, vepřové, kuřecí, krůtí maso a rybí maso
  3. Texaská směs
    Hodí se pro:
    • jehněčí, vepřové, telecí, krůtí nebo kuřecí maso
  4. Marocká směs
    Hodí se pro:
    • jehněčí, kuřecí, kachní a krůtí maso
  5. Bylinková směs s citronem
    Hodí se pro:
    • vepřové, kuřecí, kuřecí, krůtí maso a rybí maso

Základní nabídka marinovaných mas:

  1. speciality z vepřováho masa >>
  2. speciality z hovězího masa >>
  3. speciality z drůbežího masa >>

Příprava masa na pečení marinováním:

Námi připravovaná vepřová, hovězí, drůbeží a jiná masa jsou marinovaná. Marinády zesilují a zjemňují chuť. Rozdíl mezi běžně kořeněným masem a marinovaným masem je v tom, že marinované maso může být chuťově mnohem více plnější. Koření a jiné ingredience pronikají do masa mnohem hlouběji.

Marinováním se dosahuje také měkkosti masa.

Marináda je:

tekutina s kořením, do níž se nakládají různé druhy masa, ryby ap. aby změkly a nabyly výraznější chuti.


Co dává masům od nás jeho chuť a šťavnatost?

  1. Maso kupujeme kvalitní (mladé kusy, čerstvé)
    • maso nakupujeme u poctivého výrobce masa, který maso právně přípraví pro jeho další kuchyňské zpracování.
  2. Dbáme, aby maso bylo dostatečně odleželé (není správné jej tepelně zpracovávat krátce po porážce).
  3. Maso před marinováním správně nakrájíme. Při krájení jednotlivých porcí jej krájíme napříč vlákem. Správná musí být i velikost a síla jednolivých kusů.
  4. Marinády připravujeme z kvalitních součástí s důrazem na čerstvost jednotlivých komponentů.
    Marinády si sami mícháme.
  5. Marinování správnou a dostatečnou dobu je zárukou, že všechny ingredience, z kterých je marináda vyrobena, dostatečně prostoupí marinované maso.
  6. Bude-li Vámi požadované, před tepelným zpracováním masa Vám:
    • poradíme
    • pomůžeme osobní účastí
    • sami upečeme (v rámci dalších služeb).

Lze doporuit tento postup: Tepelné zpracování masa má být uskutečněno nejdříve zprutka a ze všech jeho stran opečeno a potom pomaleji dopečeno. Maso obracíme kleštěmi, obracečkou, hlavně do něj nepícháme vidlčkou. Jen tak dosáhneme toho, aby bylo uvnitř šťavnaté a zároveň měkké.


Marinády s popisem

Kořenící směsi s popisem

Marináda s rozmarýnem a česnekem

Ingredience: rozmarýn, olivový olej, vinný bílý ocet, stroužky česneku a rozdrcený pepř

Rozmarýn omyjeme, osušíme, lístky otrháme a najemno nasekáme. Smícháme všechny přísady. Do ploché nádoby naskládáme maso na grilování a zalijeme marinádou. Maso marinujeme nejméně 1 hodinu a jednou je obrátíme.

Sladká pikantní kořenící směs

Ingredience: čili, paprika, cukr, kmín, kajanský pepř, mletá hořčičná semínka, mletý černý pepř, česneková sůl

Všechny přísady vložíme do misky a důkladně promícháme.

Citronová marináda s oreganem

Ingredience: stroužek česneku, nasekaný oregano, olivový olej, nastrouhaná kůra a štáva z citronu, sůl, umletý pepř

Přísady dobře smícháme. Maso rozložíme do ploché nádoby a marinádou zalijeme. Maso marinujeme 1 hodinu. Rybí maso marinujeme 30 minut. Všechny druhy masa jednou obrátíme.

Cajunská směs

Ingredience: polosladká paprika, tymián, oregano, celý černý pepř, celý bílý pepř, sušená cibule, sušený česnek, sůl, kmín

Všechny přísady vložíme do misky a důkladně promícháme.

 

Kořeněná marináda se zázvorovým jogurtem

Ingredience: jogur, česnek, čerstvě nastrouhaný zázvor, šťáva z citronu, kmín, mletý koriandr, rozdrcený koriand, kajenský pepř, sůl, nasekaná máta

Přísady smícháme s jogurtem. Do ploché nádoby vložíme maso na grilování a zalijeme marinádou. Maso marinujeme 1 hodinu. Rybí maso marinujeme 30 minut. Všechny druhy masa jednou obrátíme.

Texaská směs

Ingredience: nasekaný stroužek česneku, hořčičná semínka, sůl, kajenský pepř, paprika, mletý koriandr, mletý kmín

Hořčičná semínka společně s česnekem vložíme do hmoždíře a rozdrtíme. Přidáme ostatní přísady a vše dobře promícháme.

 

Klasická čínská marináda

Ingredience: rýžový ocet, sojová omáčka, sezamový olej, tekutý med, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, směs pěti koření

Všechny ingredience promícháme metlou. Do ploché nádoby vložíme maso na grilování a zalijeme marinádou. 1 hodinu maso marinujeme, rybu 30 minut. Maso v průběhu marinování jednou obrátíme.

Marocká směs

Ingredience: mletý kmín, nastrouhaná kůra s biocitronu, šafrán, čili, koriandr, čerstvě nasekaná koriandrová nať, nasekaný stroužek česneku, sůl, umletý černý pepř

Přísady vložíme do misky a důkladně promícháme.

 

Marináda s koprem, křenem a černým pepřem

Ingredience: olivový olej, vinný ocet, bílý, štáva z citronu, nasekaný kopr, nastrouhaný křen, sůl a umletý pepř

Přísady promícháme a se vzniklou marinádou zalijeme maso, které jsme rozložili na dno ploché nádoby. Hovězí maso marinujeme 1 hodinu, rybí maso 30 minut. Jednou jej obrátíme.

Bylinková směs s citronem

Ingredience: nasekaný česnek, rozmarýn, bazalka, tymián, nastrouhaná kůraz z biocitronu, sůl, umletý černý pepř

Tymián, česnek, bazalku a rozmarýn rozdrtíme v hmoždíři a pečlivě promícháme s ostatními přísadami.

Dijonská marináda

Ingredience: dionská hořčice, bílý vinný ocet, olivý olej, šalotka nasekaná, stroužek česneku, sůl, umletý pepř

Přísady spolu dobře promícháme. Maso na grilování rozložíme na dno nádoby s rovným dnem a zalijeme vzniklou marinádou. Mimo rybího masa, které se marinuje 30 minut, všechna ostatní masa marinujeme 1 hodinu. V polovině doby maso 1 x obrátíme.

Dodací a platební podmínky: Je možno se domluvit telefonicky na čísle 725 306 191

více zde>>


Nabídka dalšího sortimentu