Marinády, které používáme pro marinování mas:
- Marináda s rozmarýnem a česnekem
Hodí se pro:
- hovězí, jehněčí, telecí, vepřové, kuřecí a krůtí maso
- Citronová marináda s oreganem
Hodí se pro:
- jehněčí, telecí, vepřové, kuřecí, krůtí maso a rybí maso
- Kořeněná marináda se zázvorovým jogurtem
Hodí se pro:
- hovězí, jehněčí, telecí, vepřové, kuřecí, krůtí maso a rybí mas
- Klasická čínská marináda
Hodí se pro:
- hovězí, vepřové, kuřecí, kachní nebo rybí maso
- Marináda s koprem, křenem a černým pepřem
Hodí se pro:
- Dijonská marináda
Hodí se pro:
- jehněčí, vepřové, hovězí, telecí, kuřecí nebo bílé rybí maso
|
Kořenící směsi z bylinek a koření:
- Sladká pikantní kořenící směs
Hodí se pro:
- jehněčí, vepřové, hovězí, telecí nebo kuřecí maso
- Cajunská směs
Hodí se pro:
- hovězí, jehněčí, telecí, vepřové, kuřecí, krůtí maso a rybí maso
- Texaská směs
Hodí se pro:
- jehněčí, vepřové, telecí, krůtí nebo kuřecí maso
- Marocká směs
Hodí se pro:
- jehněčí, kuřecí, kachní a krůtí maso
- Bylinková směs s citronem
Hodí se pro:
- vepřové, kuřecí, kuřecí, krůtí maso a rybí maso
|
|
Základní nabídka marinovaných mas:
- speciality z vepřováho masa >>
- speciality z hovězího masa >>
- speciality z drůbežího masa >>
Příprava masa na pečení marinováním:
Námi připravovaná vepřová, hovězí, drůbeží a jiná masa jsou marinovaná. Marinády zesilují a zjemňují chuť. Rozdíl mezi běžně kořeněným masem a marinovaným masem je v tom, že marinované maso může být chuťově mnohem více plnější. Koření a jiné ingredience pronikají do masa mnohem hlouběji.
Marinováním se dosahuje také měkkosti masa.
Marináda je:
tekutina s kořením, do níž se nakládají různé druhy masa, ryby ap. aby změkly a nabyly výraznější chuti.
|
Co dává masům od nás jeho chuť a šťavnatost?
- Maso kupujeme kvalitní (mladé kusy, čerstvé)
- maso nakupujeme u poctivého výrobce masa, který maso právně přípraví pro jeho další kuchyňské zpracování.
- Dbáme, aby maso bylo dostatečně odleželé (není správné jej tepelně zpracovávat krátce po porážce).
- Maso před marinováním správně nakrájíme. Při krájení jednotlivých porcí jej krájíme napříč vlákem. Správná musí být i velikost a síla jednolivých kusů.
- Marinády připravujeme z kvalitních součástí s důrazem na čerstvost jednotlivých komponentů.
Marinády si sami mícháme.
- Marinování správnou a dostatečnou dobu je zárukou, že všechny ingredience, z kterých je marináda vyrobena, dostatečně prostoupí marinované maso.
- Bude-li Vámi požadované, před tepelným zpracováním masa Vám:
- poradíme
- pomůžeme osobní účastí
- sami upečeme (v rámci dalších služeb).
Lze doporuit tento postup: Tepelné zpracování masa má být uskutečněno nejdříve zprutka a ze všech jeho stran opečeno a potom pomaleji dopečeno. Maso obracíme kleštěmi, obracečkou, hlavně do něj nepícháme vidlčkou. Jen tak dosáhneme toho, aby bylo uvnitř šťavnaté a zároveň měkké. |
Marinády s popisem |
Kořenící směsi s popisem |
Marináda s rozmarýnem a česnekem
Ingredience: rozmarýn, olivový olej, vinný bílý ocet, stroužky česneku a rozdrcený pepř
Rozmarýn omyjeme, osušíme, lístky otrháme a najemno nasekáme. Smícháme všechny přísady. Do ploché nádoby naskládáme maso na grilování a zalijeme marinádou. Maso marinujeme nejméně 1 hodinu a jednou je obrátíme. |
Sladká pikantní kořenící směs
Ingredience: čili, paprika, cukr, kmín, kajanský pepř, mletá hořčičná semínka, mletý černý pepř, česneková sůl
Všechny přísady vložíme do misky a důkladně promícháme. |
Citronová marináda s oreganem
Ingredience: stroužek česneku, nasekaný oregano, olivový olej, nastrouhaná kůra a štáva z citronu, sůl, umletý pepř
Přísady dobře smícháme. Maso rozložíme do ploché nádoby a marinádou zalijeme. Maso marinujeme 1 hodinu. Rybí maso marinujeme 30 minut. Všechny druhy masa jednou obrátíme. |
Cajunská směs
Ingredience: polosladká paprika, tymián, oregano, celý černý pepř, celý bílý pepř, sušená cibule, sušený česnek, sůl, kmín
Všechny přísady vložíme do misky a důkladně promícháme. |
Kořeněná marináda se zázvorovým jogurtem
Ingredience: jogur, česnek, čerstvě nastrouhaný zázvor, šťáva z citronu, kmín, mletý koriandr, rozdrcený koriand, kajenský pepř, sůl, nasekaná máta
Přísady smícháme s jogurtem. Do ploché nádoby vložíme maso na grilování a zalijeme marinádou. Maso marinujeme 1 hodinu. Rybí maso marinujeme 30 minut. Všechny druhy masa jednou obrátíme. |
Texaská směs
Ingredience: nasekaný stroužek česneku, hořčičná semínka, sůl, kajenský pepř, paprika, mletý koriandr, mletý kmín
Hořčičná semínka společně s česnekem vložíme do hmoždíře a rozdrtíme. Přidáme ostatní přísady a vše dobře promícháme.
|
Klasická čínská marináda
Ingredience: rýžový ocet, sojová omáčka, sezamový olej, tekutý med, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, směs pěti koření
Všechny ingredience promícháme metlou. Do ploché nádoby vložíme maso na grilování a zalijeme marinádou. 1 hodinu maso marinujeme, rybu 30 minut. Maso v průběhu marinování jednou obrátíme. |
Marocká směs
Ingredience: mletý kmín, nastrouhaná kůra s biocitronu, šafrán, čili, koriandr, čerstvě nasekaná koriandrová nať, nasekaný stroužek česneku, sůl, umletý černý pepř
Přísady vložíme do misky a důkladně promícháme. |
Marináda s koprem, křenem a černým pepřem
Ingredience: olivový olej, vinný ocet, bílý, štáva z citronu, nasekaný kopr, nastrouhaný křen, sůl a umletý pepř
Přísady promícháme a se vzniklou marinádou zalijeme maso, které jsme rozložili na dno ploché nádoby. Hovězí maso marinujeme 1 hodinu, rybí maso 30 minut. Jednou jej obrátíme. |
Bylinková směs s citronem
Ingredience: nasekaný česnek, rozmarýn, bazalka, tymián, nastrouhaná kůraz z biocitronu, sůl, umletý černý pepř
Tymián, česnek, bazalku a rozmarýn rozdrtíme v hmoždíři a pečlivě promícháme s ostatními přísadami. |
Dijonská marináda
Ingredience: dionská hořčice, bílý vinný ocet, olivý olej, šalotka nasekaná, stroužek česneku, sůl, umletý pepř
Přísady spolu dobře promícháme. Maso na grilování rozložíme na dno nádoby s rovným dnem a zalijeme vzniklou marinádou. Mimo rybího masa, které se marinuje 30 minut, všechna ostatní masa marinujeme 1 hodinu. V polovině doby maso 1 x obrátíme. |
Dodací a platební podmínky:
Je možno se domluvit telefonicky na čísle 725 306 191
více zde>> |